خوردنیهای شفا بخش

مهدى نراقى

طالبی و گرمک

 

لطافت و شفافیت پوست چهره خود را به وسیله طالبى و گرمک حفظ کنید
طالبى و گرمک از میوه هاى لطیف و پر آب فصل تابستان است که داراى آب و ویتامین هاى مختلف است .
آیا مى دانید چه کسانى باید طالبى بخورند و چه کسانى نخورند؟
یک طالبى را جلو خود بگذارید و خوب به آن نگاه کنید در سطح خارجى آن که پوست آن را تشکیل مى دهد هشت تا دوازده خط شیارى جدا از هم مى بینید که به رنگ سبز و یا قرمز کمرنگ است .
طالبى از میوه هایى است که زودتر از خربزه به عمل مى آید، لطیف و پر آب و معطر و گاهى خیلى شیرین است ولى چون میوه ظریفى است زیاد نمى شود آن را نگهدارى کرد و بعلاوه طاقت و تحمل راههاى دور و دراز حمل و نقل را هم ندارد.
اگر صدگرم طالبى را در آزمایشگاه تجزیه علمى بکنید.
6/0 گرم آن مواد نشاسته اى است .
11/0 گرم آن مواد چربى است .
27/3 گرم آن مواد استخراجى است .
33/0 گرم آن سللوز است .
24/0 گرم آن قند است .
05/1 تا 6 درصد آن ویتامینهاى آ و ب 2 و ث مى باشد.
ارزش غذایى طالبى و گرمک و حتى خربزه کم است به همین علت که در فارسى ضرب المثلى است که مى گویند (فکر نان کن که خربزه آب است ) طالبى : خنک ، اشتهاآور، ملین ، ادرار آور و موجب طراوت پوست است .

چه کسانى مى توانند طالبى بخورند:
1- کسانى که کم خونى دارند. 2- کسانى که سل ریوى دارند.3- کسانى که مبتلا به یبوست و بواسیر هستند. 4- کسانى که حبس البول شده اند. 5- کسانى که نقرس و روماتیسم دارند. 6- کسانى که مزاج صفرایى دارند. 7- خانمهایى که مى خواهند معالجه زیبایى کنند.
چه کسانى طالبى نباید بخورند و یا در خوردن آن حداعتدال و احتیاط را رعایت کنند.
1- کسانى که مرض قند دارند. 2- کسانى که ورم روده دارند. 3- کسانى که هضم مشکل و دردناک دارند.
طالبى را چه وقت و چگونه باید خورد؟
طالبى را بدون شکر و یا چیزهایى دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد کسانى که طالبى را با نمک و فلفل مى خورند هضم آن را آسانتر مى کنند ولى در مقابل ، خاصیت ملین آن را کم مى کند.

استعمال خارجى
گوشت طالبى را اگر روى سوختگیهاى سبک و سطحى و یا ورم پوست بگذارند آن را تسکین داده و شفا مى بخشد.
خانمهایى که پوست خشکى دارند باید از آب طالبى براى شستشوى صورتشان استفاده کنند و هر شب با آب طالبى با مخلوط زیر که به اندازه مساوى باید تهیه شود صورت خود را بشویند تا پوست چهره آنها صاف و شفاف شود.
آب مقطر - شیر تازه نجوشیده گاو - آب طالبى .
آب طالبى و شیر تازه نجوشیده و آب مقطر را به هر اندازه تهیه مى کنند باید به مقدار مساوى با یکدیگر مخلوط گردد و مصرف نمایند.
طالبى وقتى به اندازه یک گردو مى شود مى چینند و با سرکه از آن ترشى درست مى کنند.
تخم طالبى و یا گرمک با تخم کدو و تخم خیار تشکیل تخمهاى خنک را مى دهند و براى تسکین و نرم کردن سینه مصرف مى شود. طرز مصرف آن این است که این سه تخم را کمى مى کوبند و در آب مى ریزند تا شیره آن در آب مخلوط گردد سپس آن را صاف کرده و مصرف مى کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد