طالبی و گرمک
لطافت و شفافیت پوست چهره خود را به وسیله طالبى و گرمک حفظ کنید طالبى و گرمک از میوه هاى لطیف و پر آب فصل تابستان است که داراى آب و ویتامین هاى مختلف است . آیا مى دانید چه کسانى باید طالبى بخورند و چه کسانى نخورند؟ یک طالبى را جلو خود بگذارید و خوب به آن نگاه کنید در سطح خارجى آن که پوست آن را تشکیل مى دهد هشت تا دوازده خط شیارى جدا از هم مى بینید که به رنگ سبز و یا قرمز کمرنگ است . طالبى از میوه هایى است که زودتر از خربزه به عمل مى آید، لطیف و پر آب و معطر و گاهى خیلى شیرین است ولى چون میوه ظریفى است زیاد نمى شود آن را نگهدارى کرد و بعلاوه طاقت و تحمل راههاى دور و دراز حمل و نقل را هم ندارد. اگر صدگرم طالبى را در آزمایشگاه تجزیه علمى بکنید. 6/0 گرم آن مواد نشاسته اى است . 11/0 گرم آن مواد چربى است . 27/3 گرم آن مواد استخراجى است . 33/0 گرم آن سللوز است . 24/0 گرم آن قند است . 05/1 تا 6 درصد آن ویتامینهاى آ و ب 2 و ث مى باشد. ارزش غذایى طالبى و گرمک و حتى خربزه کم است به همین علت که در فارسى ضرب المثلى است که مى گویند (فکر نان کن که خربزه آب است ) طالبى : خنک ، اشتهاآور، ملین ، ادرار آور و موجب طراوت پوست است .
چه کسانى مى توانند طالبى بخورند: 1- کسانى که کم خونى دارند. 2- کسانى که سل ریوى دارند.3- کسانى که مبتلا به یبوست و بواسیر هستند. 4- کسانى که حبس البول شده اند. 5- کسانى که نقرس و روماتیسم دارند. 6- کسانى که مزاج صفرایى دارند. 7- خانمهایى که مى خواهند معالجه زیبایى کنند. چه کسانى طالبى نباید بخورند و یا در خوردن آن حداعتدال و احتیاط را رعایت کنند. 1- کسانى که مرض قند دارند. 2- کسانى که ورم روده دارند. 3- کسانى که هضم مشکل و دردناک دارند. طالبى را چه وقت و چگونه باید خورد؟ طالبى را بدون شکر و یا چیزهایى دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد کسانى که طالبى را با نمک و فلفل مى خورند هضم آن را آسانتر مى کنند ولى در مقابل ، خاصیت ملین آن را کم مى کند.
استعمال خارجى گوشت طالبى را اگر روى سوختگیهاى سبک و سطحى و یا ورم پوست بگذارند آن را تسکین داده و شفا مى بخشد. خانمهایى که پوست خشکى دارند باید از آب طالبى براى شستشوى صورتشان استفاده کنند و هر شب با آب طالبى با مخلوط زیر که به اندازه مساوى باید تهیه شود صورت خود را بشویند تا پوست چهره آنها صاف و شفاف شود. آب مقطر - شیر تازه نجوشیده گاو - آب طالبى . آب طالبى و شیر تازه نجوشیده و آب مقطر را به هر اندازه تهیه مى کنند باید به مقدار مساوى با یکدیگر مخلوط گردد و مصرف نمایند. طالبى وقتى به اندازه یک گردو مى شود مى چینند و با سرکه از آن ترشى درست مى کنند. تخم طالبى و یا گرمک با تخم کدو و تخم خیار تشکیل تخمهاى خنک را مى دهند و براى تسکین و نرم کردن سینه مصرف مى شود. طرز مصرف آن این است که این سه تخم را کمى مى کوبند و در آب مى ریزند تا شیره آن در آب مخلوط گردد سپس آن را صاف کرده و مصرف مى کنند. |