گواهینامه‌ هوشمند از ماه آینده

جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: ارایه گواهینامه‌های هوشمند که مطابق با آخرین استانداردهای بین‌المللی است از اسفند‌ماه به صورت پایلوت در کرج آغاز می‌شود.
  
 
به گزارش فارس، سردار سید‌کمال هادیان‌فر امروز در حاشیه حضور در مرکز نظارت همگانی ناجا در جمع خبرنگاران افزود: ارایه گواهینامه هوشمند توسط ناجا به شدت پیگیری می‌شود و در این راستا نیز مشکلات اجرای این طرح رفع شده و اجرای مرحله پایلوت ارایه آن از اسفندماه در کرج اجرایی می‌شود.

وی گفت: جنس گواهینامه‌های هوشمنداز مواد pvc است و کلیه هویت شخص اعم از کد‌ملی نیز در آن ثبت شده و در پشت آن نیز ویژگی‌های تمام گواهینامه اعم از موتورسیکلت، پایه دوم و پایه یکم تجمیع و استفاده صاحب آن از هر کدام از گواهینامه ها مشخص است
 
 

به هنگام تشنج کودک از درآغوش گرفتن او خودداری کنید

به هنگام تشنج کودک بهتر است، کودک را به پهلو خوابانده، دگمه‌های لباس او را باز کرده و از درآغوش گرفتن کودک خودداری کنید.

دکتر « محمود محولاتی » متخصص کودکان و فوق تخصص مغز و اعصاب در گفت وگو با ایسنا با بیان این مطلب افزود: والدین باید به هنگام تشنج کودک ضمن حفظ خونسردی خود و رعایت موارد یاد شده از وارد کردن دست یا هر ماده خارجی دیگر به زور در دهان کودک به جهت ترس از خفگی و قفل شدن فک کودک خودداری کنند؛ چرا که تجربه نشان داده که امکان خفگی در هنگام تب و تشنج در کودکان وجود ندارد.

وی همچنین تاکید کرد: در صورتی که تشنج کودک بیش از چند دقیقه به طول انجامید باید کودک را سریعا به مراکز درمانی منتقل کرد.

غذاهای رنگارنگ بخورید

 

این مسئله که غذا باید زیبا و رنگارنگ باشد غیر قابل انکار است. جوی نوئل نویسنده مطالب پزشکی در این باره دلیل قوی ارائه می دهد. به نظر او یک رژیم غذایی با طیف و سیع و متنوعی از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ آخرین توصیه متخصصان علم سلامت است. لورلی دیساگرا مدیر موسسه ملی سرطان امریکا برنامه ای تحت عنوان مزه کردن طیفی از رنگها را برای امریکاییان پیاده نموده و خوردن میوه جات و سبزیجات با پنج رنگ اصلی زرد، نارنجی ، قرمز، سبز و آبی همراه با سیر و پیازهای سفید را در هر روز توصیه می کند.

میوه جات و سبزیجات رنگارنگ در پیشگیری از بیماریها چه نقشی دارد؟   زمانی که شما غذاهای رنگارنگ در پیشگیری را در ظرف غذای خود می بینید این را می دانید که برای سلامتی خود قدم بزرگی برداشته اید. شما ترکیبات مفیدی از سبزیجات و میوه جات را که برای پیشگیری از حملات قلبی، سرطان، و دیابت و سایر امراض حاد لازم است از این طریق کسب می کنید. به عنوان مثال لیکوپن که با عث قرمزی رنگ گوجه فرنگی است نقش بسیار مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ، سرطان ریه، سرطان پستان و حتی بیماریهای قلبی دارد.رنگ دانه های گیاهی راهنمای خوبی برای استفاده از ترکیبات ارزشمند بیشتری همچون ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر و همچنین فیتوشیمیایی ها که در رفع مسمومیت بد ن کمک بزرگی می کند هستند. همچنین مانع از رشد تومورها و فعال شدن ژن های  محافظ بدن می گردد.دانیل نادو متخصص غدد درون ریز بدن و مدیر مرکز تغذیه ، غدد درون ریز و دیابت هامپتون می گوید تقریبا تمام  سبزیجات و میوه جات با رنگ های تیره نقش بسیار مهم محافظتی دارند.  به عنوان مثال اسفناج با رنگ سبز تیره به عنوان یک داروی تک مرحله  است . این سبزی دارای سه نوع آنتی اکسیدان بسیار مهم می باشد که شامل لوتئین رنگی برای جلوگیری از لکه های فساد می باشد که در دوران پیری باعث کوری چشم است. خوردن یک فنجان اسفناج خام 75% ویتامین آ، 25% فولیک اسید و مقدار قابل توجهی از ویتامین کا مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. که این همه مواد مغذی موجود دراسفناج در مقایسه با کاهو پیچ که رنگ سبز روشنی دارد و بدون طعم و بدون کالری است ، بسیار چشمگیر می باشد. با توجه به همین یافته در مورد ارزش  گیاهان و سبزیجات رنگارنگ     اکنون باغبانان در صدد پرورش و تولید مثل گونه های جدید و رنگی تری از سبزیجات و میوه جات هستند.     
لئوناردو پایک پروفسور علم باغبانی و تولید سبزیجات و میوه جات در این باره می گوید : شعار ما خوراک رنگارنگ برای سلامتی است. آنها خوش طعم ، خوش رنگ و در عین حال مفید برای سلامتی هستند. پروفسور پایک خالق تولید کننده نوعی هویج است که داخل آن نارنجی و رنگ ظاهری آن خرمایی مایل به قرمز  است . در همین زمینه همکار پروفسور پایک با نام دیوید برن در حال فعالیت برای تولید نوعی هلوبا گوشت قرمز   رنگ است.   رنگ دانه ها آنتوسیانین های قوی راکه به طور مثال در زغال اخته و گیلاس یافت می شود را اضافه کرده و همین امر باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدان می شود.                                                                    
در آخر اینکه شما برای کشیدن تابلو سلامتی خود به میوه جات و سبزیجات رنگارنگ نیاز دارید.
    

با دویدن روی دستگاه دو ثابت با افسردگی بجنگید

پژوهشگران توصیه می‌کنند که با دویدن روی دستگاه دو ثابت (Treadmill) می‌توانید با افسردگی مبارزه کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،‌ در دو تحقیق جدید درباره ورزش کردن و شرایط خلقی به مساله زمان توجه شده است.

در تحقیق اول معلوم شد که پیاده‌روی سریع‌تر از برخی داروها علایم بیماری افسردگی را کاهش می‌دهد. در تحقیق بعدی مشخص شد که مزایای روانی ورزش کردن با ترک تمرینها خاتمه می‌یابد. در تحقیق اول که نتایج آن هفته گذشته در مجله انگلیسی اسپورت مدیسین منتشر شد، 12 فرد مبتلا به افسردگی خفیف و شدید به انجام تمرین‌هایی با راه رفتن روی دستگاه دو ثابت به مدت 30 دقیقه در روز ترغیب شدند.

محققان مرکز پزشکی بنجامین فرانکلین در برلین گزارش دادند که علایم افسردگی در این افراد تنها 10 روز پس از انجام تمرینها حدود یک سوم کاهش یافت. پنج نفر از بیماران نیز شاهد کاهش شدت بیماریشان تا 50 درصد بودند.

به گزارش ایسنا، محققان ضمن اذعان به محدودیتهای چنین تحقیق در خبری متوجه شدند که تمرینات ایروبیک ظاهرا سریع‌تر از بیشتر داروهای ضد افسردگی عمل می‌کنند که معمولا دو تا چهار هفته طول می‌کشد تا تاثیر بگذارند.

بنابراین تمرینهای ورزشی را می‌توان جانشینی برای درمان بیمارانی دانست که دارو درمانی برای آنها موثر نبوده است.


در تحقیق بعدی که نتایج آن ماه گذشته در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی منتشر شد، داده‌هایی استخراج شده بود که طی دو دهه درباره گروهی متشکل از حدود 2 هزار نفر از ساکنان رانچو برناردو در نزدیکی سن دی گو گردآوری شده بود. در آزمایشی که اولین بار بین سالهای 1984 تا 1987 روی اعضای گروه صورت گرفت، معلوم شد؛ افرادی که حداقل سه نوبت در هفته ورزش می‌کردند، افسردگی کمتری داشتند و این یافته با نتایج تحقیق دیگری سازگار بود که بر اساس آن ورزش کردن نگرش افراد را مثبت‌تر می‌کند.

در اواسط دهه 90 بار دیگر تقریبا نیمی از افراد گروه اولیه بررسی شده ارزیابی شدند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن دی گو، گزارش دادند: افرادی که هم چنان به طور منظم تمرینهای ورزشی را ادامه داده بودند، احساس نشاط بیشتری می‌کردند، اما افرادی که تمرینهایشان را رها کرده بودند، اعلام کردند که علایم افسردگی در آنها به همان شدت افرادی است که هرگز ورزش نکرده بودند.

بر اساس این گزارش، دکتر دونا کریتز – سیلور استین، نویسنده اصلی این تحقیق چنین نتیجه گیری می‌کند که اگر انجام دادن تمرینهای ورزشی را رها کنید، هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده از خلق افسرده در امان بمانید.

دانشمندان موفق به تولید گل کلم های ارغوانی ،سبز و نارنجی شدند

 

این سبزیجات متحیر کننده که از گل کلم سفید بدست امده اند و بعضی دانشمندان انها را حتی مفید تر از نوع سفید می دانند مزه مشابهی با نوع سفید دارند با این تفاوت که بارنگهای براقشان میز های غذا را جلایی تازه خواهند داد .

کمپانی اروپایی  Syngenta  تاکید می کند که گل کلم های رنگین کمانی تولیدی این شرکت نتیجه چندین دهه اطلاح نژادی است و  کار مهندسی ژنتیک نیست .

البته این اولین باری نیست که گل کلم های رنگی در انگلستان دیده شده اند ولی اولین باری است که این نوع محصولات به بازار عرضه می شوند .

گل کلم های رنگین کمانی حتی پس از پخت نیز رنگ خود را حفظ می کنند .

البته در امریکا گل کلم های رنگی چندین سال است که عرضه می شود .

همچنین در مورد هویج های نارنجی جالب است بدانید  که تا قرن ۱۷ میلادی تنها  هویج های سفید ،زرد و ارغوانی  مورد مطرف اروپایی ها بود  و رنگدانه نارنجی توسط فردی هلندی که متخصص اصلاح نژاد گیاهان بود برای جشن جشن خانوادگی پادشاهی هلند به هویج اضافه شد.

مزایا و معایب روش‌های گوناگون طبخ غذا

 

به‌به عجب قورمه‌سبزی‌ای، عجب رنگی، عجب بویی، چه‌قدر خوب سبزی‌اش را سرخ کرده‌ای، حسابی روی حرارت گذاشته‌ای تا خوب جا بیفتد و تغییر رنگ بدهد و...

نظر شما درباره این خورش‌ قورمه‌سبزی چیست؛ خورشی که خوب جا افتاده است، ولی دیگر خبری از هیچ ویتامینی در سبزی‌های آن نیست.

بالاخره، روش پخت در تامین سلامت و ارزش تغذیه‌ای غذاها تاثیر دارد یا ندارد؟

برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه می‌گوید: بسیاری از افراد جامعه ما عادت دارند از روش‌های طبخ سنتی غذا استفاده کنند و موقع طبخ در ظرف غذا را بازمی‌گذارند که این امر موجب هدر رفتن املاح و ویتامین‌های غذا شده و به ارزش غذایی آن لطمه می‌زند.

بیایید با هم سری به آشپزخانه شما بزنیم و ببینیم بهترین روش‌های پخت غذا برای حفظ ارزش غذایی مواد چیست؟

چهار کلید حفظ مواد مغذی

از وقتی مواد غذایی اولیه را در آشپزخانه درون قابلمه می‌ریزید تا وقتی که غذای خوش‌طعم و بو روی سفره بیاید، تغییرات زیادی در مواد مغذی آن پدیدار می‌شود.

چهار عامل، نقش مهمی در کاهش مواد مغذی موثر دارند: 1- عملیاتی که پیش از پختن، روی ماده غذایی انجام می‌شود؛ 2- مدت زمان پختن غذا؛ 3- مقدار مایع مورد استفاده برای پختن غذا؛ و 4- مدت زمانی که غذا را داغ نگه می‌دارید یا در هوای آزاد می‌گذارید تا مصرف شود.

برای اینکه غذاهای شما مواد مغذی خود را حفظ کنند، باید این چهار عامل را کنترل کنید. بیشتر روش‌های پخت غذا، موجب کاهش ویتامین C در ماده غذایی می‌شوند و همچنین طعم و رنگ و مزه ماده غذایی را تغییر می‌دهند که ناشی از واکنش‌های شیمیایی است که درون ماده غذایی رخ می‌دهد. به عنوان یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.

آب‌پز کردن

به‌طور معمول افرادی که رژیم غذایی دارند، از این روش برای پختن مواد غذایی استفاده می‌کنند، چون در آن خبری از روغن نیست. در این روش قسمت عمده ماده غذایی وارد آب می‌شود و از رسیدن به بدن بازمی‌ماند. مزیت جوشاندن مواد غذایی آن است که آب دارای گرمای ویژه بالایی است و محیط مناسبی برای انتقال حرارت به مواد غذایی است. در عین حال، جوشاندن روش آسانی برای آشپزی است. فراموش نکنید که هر چه در آب‌پز کردن مواد غذایی از آب بیشتری استفاده کنید و زمان جوشاندن را افزایش دهید، کاهش عناصر معدنی و ویتامین‌های محلول در آب مواد غذایی بیشتر است.

اگر قرار است سبزی‌ها، سیب‌زمینی و ... را به روش آب‌پز آماده کنید تا جایی که می‌توانید آنها را کمتر خرد کنید، حتی بهتر است آنها را درسته بپزید(مثل هویج)، چون با این کار مواد ویتامینی و املاح معدنی کمتری از آنها جدا شده و از دست می‌رود.

استفاده از مایکروویو

مایکروویو در زندگی کارمندی و وقتی وقت کم می‌آید، یک معجزه در آشپزی سریع است. مایکروویو، کوتاه‌ترین زمان ممکن برای پخت غذا را در اختیارتان می‌گذارد.

بخارپز کردن

اگر از این روش برای پختن غذا استفاده می‌کنید، باید به شما تبریک بگوییم چون این روش سالم‌ترین روش پختن غذا به شمار می‌رود، زیرا از دست رفتن مواد مغذی به حداقل میزان ممکن تقلیل می‌یابد. در این روش شما مواد غذایی را به وسیله بخار آب، آماده خوردن می‌کنید. در این روش چون زمان پخت طولانی است، مقدار ویتامین C که به وسیله حرارت تجزیه می‌شود، زیاد است. دیگ زودپز یکی از وسایل آشپزخانه است که به شما این امکان را می‌دهد که موادغذایی را بخارپز کنید. در دیگ زودپز با استفاده از بخار تحت فشار زیاد، سرعت پخت افزایش می‌یابد. به‌خاطر داشته باشید پس از آنکه دیگ زودپز به حرارت مناسب خود برسد، نیازی به حرارت دادن زیاد نیست و حرارت ملایم هم می‌تواند دمای داخل آن را به طور ثابت بالا نگه دارد.

بخارپز کردن برای پخت گوشت‌قرمز، مرغ، ماهی و سایر گوشت‌ها مناسب است.

سرخ کردن

این روش به دلیل استفاده از چربی و روغن زیاد، خطر چاقی و افزایش وزن را افزایش می‌دهد. سرخ کردن یکی از روش‌های پخت سریع غذاست. زمانی که چربی‌ها حرارت می‌بینند، در آنها عوامل سرطان‌زا پدید می‌آید و با مواد غذایی آمیخته می‌شود. در تفت دادن داخل ماهی‌تابه، شما مواد غذایی را با روغن زیاد به مدت کوتاه و حرارت بالا سرخ می‌کنید. در سرخ کردن معمولی مواد غذایی درون روغن حرارت داده می‌شوند و بدتر از همه سرخ کردن عمیق است که مواد غذایی به طور کامل درون روغن غوطه‌ور می‌شوند. در این روش حرارت بالای روغن سبب از بین رفتن برخی مواد غذایی و افزایش انرژی‌زایی غذا در حجم کم می‌شود.

از آنجایی که روغن کمتری برای سرخ کردن مواد غذایی در ظروف تفلون استفاده می‌شود، برای سرخ کردن غذا مناسب هستند. هر چه روغن کمتری برای سرخ کردن ماده غذایی استفاده کنید، مواد مغذی آن کمتر از بین خواهد رفت.

آرام‌پز کردن

پختن مواد غذایی در آب داغ که حرارت آن پایین‌تر از نقطه جوش است را روش «آرام پختن» می‌گویند. تغییراتی که در غذا حین آرام پختن رخ می‌دهد مانند جوشاندن است ولی با سرعت کمتری رخ می‌دهند.

در این روش چون شما از حرارت پایین‌تری استفاده می‌کنید، پروتئین خیلی کم منعقد می‌شود، بنابراین قابل هضم‌ترین شکل خود را خواهد داشت. همچنین غذاهای پروتئینی تردتر خواهند شد.

چون کاهش مواد غذایی در این روش بسیار کم می‌شود، این روش برای پختن ماهی مناسب‌ است.

روغن ماهی سردرد را کاهش می‌دهد

روغن ماهی می‌تواند، سردردهایی از نوع میگرن و همچنین بیماریهای کلیوی را کاهش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دانشمندان ثابت کرده‌اند؛ سردرد 60 درصد از بیمارانی که به مدت شش هفته از کپسول روغن ماهی استفاده کرده‌اند، کاهش یافته است.

در این پژوهش همچنین آمده است: روغن ماهی از شدت سردردها نیز می‌کاهد و به علاوه کسانی که به تازگی دچار بیماری کلیوی شده‌اند، خوردن روغن ماهی می‌تواند بیماری را ضعیف کند.

ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین‌های گروه مواد معدنی مورد نیاز بدن از قبیل آهن، منیزیم، روی و پتاسیم است.

مصرف ماهی برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است؛ چرا که میزان چربی‌های اشباع شده در اکثر غذاهای دریایی کم است و حتی گاهی اوقات چربی آنها نصف یا دو سوم چربی گوشت‌های بدون چرب است.

راه درمان استخوان های شکسته کشف شد

دانشمندان بریتانیا اعلام کردند: از سلولهای خود شخص برای اصلاح استخوان های شکسته و غضروف های آسیب دیده استفاده می کنند و امیدوارند که با این روش استخوان های شکسته بیمار ترمیم یابد.

به گزارش "ایسکانیوز" به نقل از بی بی سی؛ تیم دانشگاه "ادینبرگ" امیدوار است که این روش تا دو سال آینده در بیماران آزمایش خواهد شد.

جراحان اعلام کردند: این روش می تواند به ترمیم صدمات وارده به استخوان ها کمک کند.

دکتر "برندان نوبل" که در دانشگاه "ادینبرگ" فعالیت می کند، اعلام کرد: آنها ابتدا صدمات وارده به غضروف هایی را که به آسانی درمان نمی شوند و یا شکستگی های استخوان که توسط آسیب های شدید همچون سوانح رانندگی به وجود آمده اند، بررسی کردند.

کلمنته زندگی کردن در ایران را پذیرفت

پس از اینکه فدراسیون فوتبال ایران با پیشنهاد خاویر کلمنته مبنی بر پروازی بودن این مربی مخالفت کرد، این سرمربی اسپانیایی در تازه ترین اظهار نظر خود گفت مشکلی برای حضور در ایران ندارد.

به گزارش مهر، خاویر کلمنته امروز در گفتگو با رویترز گفت: من در ایران زندگی می کنم و تنها در زمان هایی که به من نیازی نداشته باشند به بیلبائو بازمی گردم.

کلمنته هفته گذشته با امضای قراردادی سه ساله هدایت قهرمان سه باره فوتبال آسیا را بر عهده گرفت. این درحالی است که علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرد ایران مربی کنترل از راه دور نمی خواهد. وی حضور این مربی 57 ساله در راس فوتبال ایران را تنها در شرایطی قابل تحقق دانست که وی سالیانه دو بار به کشور اسپانیا سفر کند.

کلمنته در ماه دسامبر سال 2007 از سمت مربیگری تیم فوتبال صربستان برکنار شد. او نتوانست این تیم را به رقابت های جام ملت های اروپا 2008 رهنمون سازد.

وی از سال 1992 تا 1998 مربیگری تیم ملی اسپانیا را بر عهده داشته  ضمن اینکه هدایت تیم های باشگاهی آتلتیکو مادرید و آتلتیک بیلبائو را هم در کارنامه دارد.

تیم ملی ایران در نخستین دیدار خود در چارچوب رقابت های مقدماتی جام جهانی 2010 به تساوی بدون گل مقابل سوریه دست پیدا کرد و در دومین دیدار به مصاف کویت خواهد رفت.

خاطرات هاشمی - 29 بهمن 63 / امام: ائمه جمعه عضو حزب نشوند

در منزل بودم . پیش از ظهر دکتر علفی تبریزی برای معاینه عفت و دوستانش آمد؛ من را هم معاینه کرد. قرار شد شربتی برای معده ام بدهد؛ مدعی اطلاعات وسیع در آثار گیاهان است و اجازه کار گرفته . عصر شورای سرپرستی صداوسیما جلسه داشت . درباره انجام اصلاحات در نقل  اخبار، به دنبال انتقاد امام و گرفتن نظرات ایشان بحث و تصمیم گیری شد.

رئیس جمهور تلفنی اطلاع دادند که یک کشتی حامل نفت اعراب در خلیج فارس ، زده شده . آقای سیدمحمد هاشمی اطلاع داد که امام نظر داده اند که ائمه جمعه نباید عضو حزب باشند؛ اگر این خبر درست باشد، ضربه بزرگی به حزب جمهوری اسلامی  وارد می شود.